Mataró torna a celebrar el Dia Internacional dels Museus

Entrar en un museu en horari nocturn i poc habitual i gaudir de diferents activitats, espectacles o visites guiades és el que es podrà fer, altra vegada, als museus de Mataró aquest dissabte. Una de les cireretes del pastís de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la nit, moment en què els equipaments museístics de la ciutat obriran les seves portes per oferir, entre d’altres, teatre, música i espectacles. Una iniciativa que torna a unir en una programació conjunta els Museus de Mataró, Can Boet Centre Arqueològic i Natural, el M|A|C, el Museu Arxiu de Santa Maria, la Nau Gaudí i la Fundació Iluro.

Dins de la programació en destaca el cantant i guitarrista Quico Pi de la Serra, que actuarà a Can Serra el mateix dissabte a les vuit del vespre. També hi ha previst que es pugui observar la instal·lació ceràmica de Mia Llauder “De fils i porcellanes”, aquesta però, a Can Marfà, mentre que els alumnes de l’institut Les Cinc Sènies faran les visites comentades de l’exposició “Ah, l’art? Ah, l’art!” de Can Palauet.

Al llarg del Dia Internacional dels Museus també es podrà visitar tota la segona planta de Can Marfà Gènere de Punt, inaugurada i oberta al públic recentment. Aquest espai està dedicat a aprofundir sobre determinats aspectes de les col·leccions tèxtils i s’ha transformat en una àrea de reserva visitable que s’espera que sigui un dels grans atractius aquest dissabte.

El lema de la celebració d’aquest any és “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”.

M.Gómez / L.Barroso / B.Doñate