Mataró comptarà amb el Ventura Ametller, un nou premi literari de poesia

Mataró tindrà un nou premi literari, el primer de poesia. Serà el Premi Ventura Ametller, impulsat per l’Associació Ventura Ametller amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i l’editorial Edicions 1984. Un guardó dotat amb mil euros i la publicació de l’obra guanyadora. Un premi que se suma als dos altres guardons literaris que atorga la ciutat: el Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró i el Premi Helena Jubany de narració curta. L’objectiu d’aquest guardó és donar a conèixer l’obra de Ventura Ametller, gran part de la qual encara és inèdita. 

Bonaventura Claveguera, conegut pel pseudònim literari de Ventura Ametller, va néixer a Pals l’any 1933. Tot i això va passar gran part de la seva vida a Mataró. Des de sempre va mostrar passió per diversos vessants culturals, tot i ser veterinari de professió. Com dèiem, gran part de la seva obra és inèdita. Un fet que la presidenta de l’Associació Ventura Ametller i filla del poeta, Teresa Clavaguera, creu que és perquè la seva obra va ser incompresa a l’època. 

Per participar del premi cal presentar, abans del 20 de setembre, un recull de poemes originals i inèdits, en llengua catalana i la quantitat d’obra presentada ha de ser suficient per integrar un volum, aproximat d’uns 300 versos. El veredicte es farà públic el 21 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de de la Poesia.