"L'Home Inacabat", homenatge a Puig i Cadafalch, al Cicle Fet a Mataró

Una companyia de teatre independent organitza un homenatge clandestí a Josep Puig i Cadafalch el 1967, l’any del centenari del seu naixement i en plena època franquista. Aquest és el punt de partida de l’obra teatral “L’home inacabat”, que inaugurarà el 15 de setembre la nova edició del Cicle Fet a Mataró. Un espectacle escrit i dirigit pel dramaturg mataroní Pere Anglas i produït per la Direcció de Cultura de Mataró. Un muntatge que segons el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, vol donar a conèixer la vessant més desconeguda de l’arquitecte, historiador de l’art i polític mataroní. Ho farà recorrent moments clau de la vida de Puig i Cadafalch, com la seva època d’estudiant o el seu retorn de l’exili. Xavier Alomà, Edu Gibert i Josep Minguell encarnaran el personatge de Puig i Cadafalch en tres moments de la seva vida: la joventut, la maduresa i la vellesa. Clara de Ramón donarà vida a un personatge basat en Maria Aurèlia Capmany, una dóna feminista i d’esquerres clau en el desenvolupament cultural del país als anys 30 i 60. Una obra en què Pere Anglas vol posar llum sobre l’home que hi havia darrera del polifacètic mataroní. 

Anglas explica que el títol de l’obre, “L’home inacabat”, prové de les memòries de Puig i Cadafalch on es definia com un home incomplet que, per exemple, preferia l’esbós que l’obra acabada. Anglas ha estat sis mesos documentant-se per l’obra. Un coneixement que no es quedarà a Mataró, ja que es preveu que el muntatge giri per tot Catalunya per donar a conèixer així la figura de Puig i Cadafalch arreu del país.

“L’home inacabat” es representarà a Can Gassol el 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre. Les entrades costaran 6 euros i es podran adquirir a la Direcció de Cultura, al web entradesmataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.