La Coronació de la Verge i la Passió Infantil enceten el calendari de Setmana Santa

El barri de Cirera va ser, aquest diumenge a la tarda, l’epicentre de la primera de les processons del calendari de Setmana Santa. La Germandat de Nostra Senyora de la Soledat va processonar amb la Coronació de la Verge. L’avinguda del Corregiment, la del doctor Ferran o el carrer Transversal van tornar a acollir la processó que va tenir, un any més, el Torrent de la Pólvora com un dels punts més complicats. L’empinada pujada del vial va tornar a fer d’aquest lloc, un punt emblemàtic de la processó. Una cita que com cada any va mantenir el seu marcat caràcter femení, doncs les portants de la imatge de la verge són totes dones. Ho explica Pilar Sánchez, presidenta de la Germandat de Nostra Senyora de la Soledat.

També ahir a la tarda es va fer la representació de la Passió Infantil al Foment Mataroní. Una funció en la que són nens i nenes els que pugen a l’escenari per posar en escena els últims dies de Jesús. Una activitat gratuïta organitzada per Associació de la Passió Infantil de Mataró i en la que col·laborava la Parròquia de Sant Josep. Una representació centenària que té la voluntat de difondre entre els nens i nenes els valors de la Setmana Santa. En parlen Xavier Rodríguez, director de la Passió Infantil, i Pilar Tur, coordinadora de direcció de la representació.

Abans, durant la tarda de dissabte altres confraries també van realitzar actes. Els trasllats de les imatges del Captiu i els Dolors des de la seu de l’entitat, a Rocafonda, fins a la Basílica de Santa Maria. Un trasllat que es va fer en processó de les dues imatges sacres. L’altre trasllat d’imatges es va produir, també en processó, pels carrers de Cerdanyola. Allà, les imatges del Nazareno i l’Esperança van sortir de la casa de la germandat per instal·lar-se les properes setmanes a la Parròquia de Maria Auxiliadora.