La Casa de la Música vol fomentar la creació amb unes beques per a formacions emergents

Les cinc Cases de la Música de Catalunya tenen en marxa la tercera convocatòria del programa “Ajudes a la creació”. Unes ajudes que s’adrecen als músics i a les formacions emergents, per tal de donar un impuls a les seves trajectòries des de diferents àmbits del procés creatiu musical. Des de l’enregistrament  en estudi a la creació de capsules audiovisuals, passant per la producció de directes o la participació als escenaris de la Casa de la Música al Mercat de Música Vivia de Vic o de la Fira Mediterrània, es busca quin àmbit s’adequa més a les necessitats dels artistes. Unes ajudes a les que enguany s’hi suma la participació al Festival Acústica de Figueres i la Beca Fundació SGAE destinada als compositors.

Unes ajudes que en el cas de Mataró es porten atorgant des dels inicis de la Casa de la Música l’any 2005. Fa tres anys es va decidir amb la resta de Cases de la Música atorgar-les a nivell català i la percepció que es té és que cada cop s’arriba a més formacions. L’any passat es van presentar 287 formacions musicals a aquesta convocatòria i es van repartir gairebé una seixantena d’ajudes. Un programa que no només cobreix la vessant econòmica, sinó que també fa un acompanyament dels músics o grups seleccionats per ajudar-los a créixer.

Els artistes o grups que vulguin inscriure’s al programa “Ajudes a la creació 2019” ho poden fer fins el 18 de març a través de la pàgina web casadelamusica.cat.

 

Informa: S.Ruiz