Joan Pera, guardonat al festival de Seül per la seva interpretació de Pau Casals

El mataroní Joan Pera, guardonat amb el premi de millor actor al Festival Internacional de Produccions televisives de Seül per el seu paper de Pau Casals a “Pau, la força d’un silenci”. El film, coproduït per TV3, la productora Minoria Absoluta i Euskal Telebista, competia en aquest certamen amb 250 produccions de 50 països diferents.

El llargmetratge, dirigit per Manuel Huerga, se situa als anys 40, durant l’exili a França de Casals. Una pel•lícula que explica la història d’un silenci musical: el que el violoncel•lista del Vendrell va iniciar fins que les democràcies europees ajudessin a Catalunya després de la Guerra Civil. Una decisió que va portar a Casals a la soledat i la pobresa a l’espera d’una ajuda que finalment mai va acabar arribant.

Joan Pera ja va estar nominat als Premis Nimfa d’Or de la Televisió de Montecarlo per aquest mateix paper. Aleshores el mataroní va haver de conformar-se amb la condició de finalista, ja que el premi se’l va emportar l’actor escocès Ewan McGregor.

 

Informa: A.Gual