Jaume Simon signa el cartell de Les Santes 2019, protagonitzat per símbols de la festa i la ciutat

Jaume Simon és l’autor del cartell de Les Santes 2019. L’artista conceptual, autor i coautor de conegudes obres a la ciutat com la Matarona o les instal·lacions Oberta, a la plaça Occitània o Cooperació, a la plaça del Forn del Vidre, signa aquest any el cartell de la festa major. Simon va iniciar el projecte d’art contemporani CAPS.A., juntament amb els artistes Jordi Cuyàs i J. M. Calleja, iniciativa artística activa fins l’any 2017. El cartell se centra en un cercle vermell, treballat amb les mans que incorpora elements de les Santes i de Mataró. En aquest cercle hi podem veure el tramvia de la plaça de Granollers, la Nau Gaudí, la Coca, el tren, la basílica de Santa Maria, la MATARONA i elements relacionats amb la festa, com el castell dels Capgrossos o el casc d’en Robafaves. Al centre del cartell hi apareix l’explosió dels focs de les Santes. També ha volgut incloure referències que pretenen recordar a artistes desapareguts com Eduard Alcoy, Jordi Cuyàs o Pere-Màrtir Brasó.

Aquest dilluns al vespre s’ha presentat aquest vespre en el marc del segon Plenari de Les Santes el cartell de la Festa Major 2019. També s’ha donat a conèixer que Manel Subirats serà el fotògraf encarregat de fer el seguiment fotogràfic de la Festa Major 2019 i exposar-ne el seu projecte l’any 2020. Subirats es dedica professionalment al fotoperiodisme des de fa més de 20 anys, també ha treballat en centres educatius i actualment col·labora per als departaments de Cultura i de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona.

Tant Jaume Simón com Manel Subirats han estat proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró, formada per membres d’entitats vinculades amb l’art de Mataró i persones a nivell individual vinculades al Plenari de Les Santes.