El vessant més íntim de Fabra en una vetllada dolça a la Plaça de Cuba

Descobrir la faceta més humana de Pompeu Fabra. Sota aquest pretext, la Comissió Ciutadana Any Fabra a Mataró ha organitzat “Vespre Fabra. Mots i dolços dedicats al Mestre”. Una vetllada que tindrà lloc aquest dissabte a les 7 del vespre a la Plaça de Cuba. Textos de Joan Coromines, Josep Vicenç Foix, Salvador Espriu, Josep Pla, Joan Alavedra, Antoni Comas o Miquel Martí i Pol, entre d’altres, seran els encarregats d’il·lustrar com era en la intimitat Pompeu Fabra. Uns textos interpretats per nou actors i actrius mataronins que tot i que no descuidaran la part més coneguda de Fabra, Anna Comas, membre de la Comissió Ciutadana Any Fabra a Mataró, explica que la voluntat principal és donar a conèixer els trets més desconeguts.

Una de les facetes més desconegudes de Pompeu Fabra va ser la seva predilecció pel menjar. Per assaborir aquesta vessant de Fabra, el pastisser Claudi Uñó ha elaborat “les Postres de Fabra”. Unes postres que de moment no vol desvetllar en què consisteixen, però en les que ha intentat condensar els diferents gustos de Fabra. Un plat que es podrà degustar acompanyat d’una copa de cava del Celler Castellví i que també es podrà trobar a la pastisseria Uñó fins el mes de febrer.

Un acte que se suma als diversos organitzats a la ciutat per homenjatjar la figura de Pompeu Fabra l’any en què se celebra el 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. Actes com els “Aparadors que parlen”, organitzat també per la Comissió Ciutadana Any Fabra a Mataró i la Unió de Botiguers; la conferència “El miracle de la c trencada” de l’escriptor Genís Sinca que tindrà lloc el 21 de novembre a Can Palauet o la presentació del llibre “Ensenya’m la llengua” del metge Toni Bertran.

Informa: S.Ruiz