El 39è concurs literari Joaquim Casas ja té veredicte

Dissabte a la tarda la Fundació Iluro va acollir l'acte de lliurament de la 39a edició del concurs literari Òmnium Mataró-Memorial Joaquim Casas. Els únics premis de Mataró que convoquen tots els alumnes de tots els centres de la ciutat i que s'han celebrat ininterrompudament des de l'any 1980. 

En aquesta ocasió s'han presentat un total de 729 treballs entre les 6 categories que s'estableixen segons l'edat.  El jurat, reunit el dia 22, ha premiat entre els nens i nenes de 3r i 4t de primària La vida de la Lili, de Mariona Borrell de l'Escola Anxaneta. En la tercera categoria, 5è i 6è de primària, l'obra guanyadora ha estat Des d'una altra visió, de Nora Shrestha de l'Escola Joan Coromines. I en el salt a l'ESO, dels alumnes de 1r i 2n, ha quedat en primer lloc Natàlia Masenello, de l'Escola Pia, amb Tempus fugit. I de 3r i 4t la primera posició ha estat per Arlette Suriñac, de l'Escola Meritxell, amb Les parets que ofeguen. En l'última categoria corresponent als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius ha guanyat Maria Manté, del Col•legi Maristes Valldemia, amb l'obra literària Qui gosa matar la tradició.

Textos diversos des de diferents edats i punts de vista que, com diu Carles Estapé, president d'Òmnium Cultural, reflecteixen el que passa a la societat en l’entorn més proper als joves escriptors. El concurs, de temàtica lliure, vol difondre la cultura i pretén que petits i joves tinguin l'oportunitat d'expressar-se i enriquir-se mitjançant l'escriptura.

 

Informa: J.Peñaranda