Can Gassol acull l'obra de Carles Maicas 'No morim, ens maten'

Ser la veu de totes aquelles dones que són presoneres de la por; que no poden expressar el patiment que viuen, sovint a casa seva, i que, en el pitjor dels casos, acaben mortes a mans d’un home. Amb aquesta intenció, el Grup de Teatre la Palmera ha fet realitat a Can Gassol ‘No morim, ens maten’, un muntatge ideat per Carles Maicas, que sacseja i que fa reflexionar. Ho fa a través d’un gran nombre de textos i materials diversos, que situen l’espectador davant de situacions típiques de la violència de gènere i que, al final, acaben convertint les dones en víctimes. 

L’obra, que incorpora diferents disciplines artístiques, com la música i la dansa,  denuncia amb la paraula la violència masclista, una problemàtica sobre la qual sempre planeja la idea de la mort. Per això, el text de Maicas resulta complicat fins i tot per a la trentena de dones que l’interpreten, com explicava en la seva estrena una de les dues directores del muntatge, Montse Álvarez. 

‘No morim, ens maten’ és un homenatge a les víctimes de la violència de gènere, però també ho és a Carles Maicas, i al seu fill, Moisès. El reconegut dramaturg mataroní, qui va morir ara farà dos anys, dóna nom al Taller de Dramatúrgia Moisès Maicas, l’espai que dirigeix el mateix Carles Maicas i que ha treballat el text per pujar-lo, finalment, dalt de l’escenari, segons recordava l’altra directora del muntatge, Isabel Batlle.   

L’obra s’ha interpretat a Can Gassol divendres, dissabte i diumenge, en el marc del Fet a Mataró, cicle que organitza la Direcció de Cultura de l’Ajuntament. 

Informa: B. Doñate i J. Montfort