7.000 persones converteixen 'El viatge de la balena' en l'exposició més vista

‘El viatge de la Balena de Mataró’ ha arribat a la seva fi amb un èxit total de visitants. De fet, s’ha convertit en l’exposició més vista fins ara al Museu de Mataró: amb un total de 7.000 persones, que han pogut contemplar l’esquelet de la cria de balena que ha viscut des de finals d’abril al Museu de Mataró. Una balena que ha permet conèixer tant la biologia d’aquests mamífers com tota la història que hi ha darrera d’aquest esquelet de cetaci, que va permetre, entre altres coses, consolidar la secció de Ciències Naturals del Museu. La tècnica de Patrimoni Natural del Museu, Marta Comerma, assegura que l’exposició també ha posat en valor les peripècies de la secció de Ciències per conservar els 12 metres d’esquelet i poder explicar les hipòtesis que la van portar fins a la costa de Mataró.

Un altre fet destacat és que l’exposició ha suscitat l’interès de visitants molt diversos: des de públic infantil i familiar que ha entrat el museu atret per la grandària de l’esquelet, fins a amants de les ciències. Però, com destaca la directora del museu, Anna Capella, la balena també ha acostat al museu a professionals d’àmbits diversos i ha permès que el Museu comptes amb molta activitat.

Ara, l’esquelet de la balena tornarà al fons museístic, on es conservarà a l’espera de poder emprendre més viatges. En canvi, el Museu no descansarà i aquests dies prepara una exposició centrada en la figura de Puig i Cadafalch, que s’estrenarà a l’octubre, una altra sobre publicitat al novembre a Can Marfà i una mostra d’Eduard Alcoi a Ca l’Arenes.