Bunyols també els cap de setmana fins a Setmana Santa

Els quaranta dies de Quaresma abans no arribi la Setmana Santa volen ser un període de reflexió. Set setmanes que es fan més lleugeres els dimecres i els divendres, perquè hi ha bunyols. Ja siguin de vent; farcits de nata, crema o trufa; o en la seva versió empordanesa que els fa més lleugers, els bunyols són un clàssic de la Quaresma.  De fet, són tan demanats que s’han ampliat els dies de bunyols també als caps de setmana. Claudi Uñó és un dels pastissers mataronins que cuiden la recepta i assegura que cada bunyol té el seu moment.

El pastisser explica que els millors dies són els primers i els últims. La gent espera amb ganes l’arribada dels bunyols a les pastisseries i per això els primers dies tenen tan d’èxit, de la mateixa manera que volen dels aparadors durant l’última setmana. Pastisseries com la Uñó esperen la Quaresma per tornar a gaudir dels bunyols, delícies que mimen amb la mateixa recepta des de fa cinquanta anys.

Informa: M. Rodríguez / E. Andrés